Login

Midden- en kleinbedrijven in de infrastructuur merkten het al langer, maar nu is het met cijfers onderbouwd. Ze komen steeds vaker in de verdrukking, constateert ook het Economisch Instituut voor de Bouw, dat deze conclusie aanvult met een aantal aanbevelingen om het tij te keren. Lees alles in het rapport, dat u onderaan deze pagina kunt downloaden.

Op verzoek van een aantal bedrijven (leden van Bouwend Nederland, Koninklijke VHG, Cumela, Vereniging van Waterbouwers en MKB INFRA) heeft MKB INFRA samen met MKB Nederland het initiatief genomen om de focus eens specifiek op het mkb in de infrasector te richten. De andere organisaties hebben dit initiatief gesteund en samen hebben we het EIB opdracht gegeven om uit te zoeken of de gevoelens van de bedrijven klopten. Dat bleek het geval en daarop is de onmisbaarheid van een gezond mkb in de sector toegevoegd aan de conclusies, die vervolgens prachtig zijn verwoord door Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, in zijn aanbiedingsspeech van het rapport aan Minister Mark Harbers. De Minister was blij met de cijfermatige onderbouwing van de noodkreet en beloofde dat hij zijn best zal blijven doen om projecten van RWS toegankelijk te houden voor het mkb. Hij zei verder de suggestie om onderhoudscontracten en administratie te vereenvoudigen op te zullen pakken en zeker ook te willen leren van de goede voorbeelden bij andere overheidsopdrachtgevers.

Dat laatste werd meteen ingevuld bij een aansluitende paneldiscussie, waarin Bob Demoet (RWS), Lindy Molenkamp (Prov. NH), Pieter Janssen (Hoogheemraadschap Delfland), Taco van Hoek (EIB), Marieke Roorda (Krinkels BV) en Jan Huijbers (Van den Herik) onder leiding van dagvoorzitter Arne Weverling en in levendige discussie met de zaal tot de conclusie kwamen dat er veel te winnen is bij meerdimensionaal samenwerken en leren van elkaar. Daarom was de paneldiscussie geen afsluiting, maar een begin van de ontdekkingstocht naar en het experimenteren met manieren hoe we de gigantische opgave die de sector te wachten staat, kunnen gaan realiseren.

Download  het document   pdf positie-midden-en-kleinbedrijf-op-de-infrastructuurmarkt hier.  (8.54 MB)

DSC 3412

 

DSC 3402

 

 

 

DSC 3450

 

DSC 3461

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05