Heb jij je digitale veiligheid op orde?

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken. Hoe is het bij jou met de digitale veiligheid?

Zijn jouw medewerkers goed getraind?

Klikken ze nooit op een onbekende link in een e-mail?
Heb je goede afspraken gemaakt met je IT-leverancier?
Gebruikt iedereen veilige wachtwoorden?
Worden updates altijd meteen geïnstalleerd?
En heb je een goede back-up? Weet je dat zeker?

Veel ondernemers denken, helaas onterecht, dat ze het goed geregeld hebben. Digitale veiligheid is ook best complex, omdat het niet alleen om technische zaken gaat, maar ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack kan gebeuren door menselijke fouten? Daarom is het zo belangrijk om bewustzijn te trainen. Maar ook om in gesprek te gaan met je IT-leverancier.

Je kunt geen risico nemen

Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al je klanten. Je gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld. Je bedrijf ligt ondertussen stil. Wat denk je dat dat doet met je omzet? En met je reputatie? Je kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.

Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, juist voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Er zijn veel voorbeelden van ondernemers die zijn gehackt. En allemaal zeggen ze: ik had nooit verwacht dat het mij zou gebeuren.

Vaak heb je niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom biedt MKB INFRA nu hulp met het platform Samen Digitaal Veilig.

Zet kosteloos de eerste stappen

Samen Digitaal Veilig helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen! Je doet dat niet alleen; ook je medewerkers en je IT-leveranciers spelen een belangrijke rol, bijvoorbeeld als je een deel van jouw IT aan hen hebt uitbesteed. In het platform komen alle groepen samen: jijzelf, je medewerkers en je IT-leveranciers:

• Verhoog je kennis van je medewerkers met praktische instructiefilmpjes
• Check de afspraken met je IT-leveranciers met een handige vragenlijst
• Krijg beter inzicht in jouw situatie met een organisatiescan

Alle resultaten komen samen in een overzichtelijk dashboard; zo weet je precies waar je mee aan de slag moet!

Doe mee!

Ga direct naar samendigitaalveilig.nl/branche/mkb-infra/ om je aan te melden of kijk op samendigitaalveilig.nl voor meer informatie. Je kunt gratis starten met de Start versie van Samen Digitaal Veilig en vanaf daar vrijblijvend upgraden naar de Plus versie of de NIS2 versie. Lees alle hierover op www.samendigitaalveilig.nl.

SDV Logo RGB M

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05