Login

Na uitvoerige, zorgvuldige en succesvolle gesprekken met vertegenwoordigers van gemeenten, provincies en waterschappen is er een Handelingskader voor prijsstijgingen en (op)leveringsproblemen in crisistijden (hierna HK Decentraal) tot stand gekomen en zijn de bijbehorende stukken door alle deelnemende partijen ondertekend. Dat hebben wij gezamenlijk met de Vereniging van Waterbouwers, als de twee trekkers van deze gesprekstafel doorgegeven aan het Co├Ârdinatieoverleg Handelingskaders, dat een co├Ârdinerende rol heeft tussen de verschillende gesprekstafels waar over handelingskaders wordt gesproken (B&U, GWW nationaal, Infra decentraal en Techniek). Vanuit dat overleg, waar de relevante Ministeries bij zijn betrokken, hebben wij groen licht gekregen en daarmee is het HK Decentraal als eerste op alle niveaus goedgekeurd. U kunt daar nu in de gesprekken met uw opdrachtgevers gebruik van maken.

handelingskaderHet is HK Decentraal is een hele duidelijke gesprekshandleiding met een gebruiksaanwijzing voor de geldende wet- en regelgeving, toe te passen op projectniveau.

Het HANDELINGSKADER INFRASTRUCTURELE PROJECTEN DECENTRALE OVERHEDEN met bijbehorende BRIEF AAN DE MINISTER vindt u in de bijlage.

Voor vragen of ondersteuning kunt u uiteraard terecht bij Meriam de Koning Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

pdf Aanbiedingsbrief Min De Jonge HK Infra Decentraal (298 KB)  

pdf Persbericht HK infra decentraal (231 KB)

pdf Handelingskader Infra Decentraal (868 KB)  

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05