Login

infographic

Klik op de interactieve infographic om het volledige proces te bekijken.

Duurzaam werken in de GWW-sector is geen onbekende meer, maar wat is dan echt duurzaam? En hoe doe je dat dan? Het aanpakken en structureren van een duurzame werkwijze lijkt een uitdaging, maar blijkt goed te integreren en standaardiseren in het 'gangbare' projectproces. Het duurzame proces 'business-as-usual' is door adviesbureau Megaborn, samen met Building Changes en MKB Infra, weergegeven in de interactieve infographic 'Project Proces met Duurzaam GWW'. Hierin is aangegeven wanneer elementen uit de Aanpak van Duurzaam GWW, zoals bijvoorbeeld de Omgevingswijzer en Ambitieweb, als logisch onderdeel in het projectproces kunnen worden gebruikt.

De infographic helpt om gestructureerd keuzes te maken in het proces. Met het doorlopen van deze aanpak is het mogelijk om in diverse stadia te zien welke keuzes en adviezen bij een bepaald onderdeel aan de orde komen en welke hulpmiddelen, zoals het Ambitieweb, effectief ingezet kunnen worden. Op deze wijze kun je als opdrachtgever, maar ook als uitvoerende en ontwerpende partij, de duurzame aanpak vormgeven. Effectief en efficiƫnt. De aanpak is ontwikkeld aan de hand van diverse duurzame projecten en handleiding projectmatig werken. Op het kennisportaal Buiten Ruimte staan naast de infographic ook dergelijke duurzame projecten en voorbeelden van oplossingen die kunnen bijdragen om duurzaam te bouwen.

De infographic is een dynamisch document en wordt regelmatig bijgewerkt aan de hand van praktijkervaringen en nieuwe technische ontwikkelingen en tools. Er is dus geen reden meer om te stellen dat de informatie moeilijk te vinden of onbetrouwbaar is. Deze infographic werkt!

Heeft u vragen of wilt u er mee aan de slag of het meer toegesneden hebben op uw eigen processen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De toolbox is te vinden op https://kbstoolbox.nl/nl/

De informatie op Buiten Ruimte kunt u hier vinden:

https://www.buitenruimte.info/nieuws/duurzaam-werken-in-de-gww-sector-onze-interactieve-infographic-helpt-hierbij/

https://www.buitenruimte.info/themas/circulariteit-duurzaamheid/proces-van-een-project-met-duurzaam-gww/

https://www.buitenruimte.info/projecten/projecten-duurzaam-gww/

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05