Login

Webinar Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en BIM 27 januari 2021

Het lijkt er nu echt van te komen: de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) wordt op 1 januari 2022 samen met de Omgevingswet ingevoerd.

Dat heeft gevolgen voor onder andere het bouwtoezicht en voor de aansprakelijkheid van alle (onder)aannemingsbedrijven. De infrasector krijgt hier direct mee te maken. Het is dus van groot belang je tijdig te laten informeren en je voor te bereiden.

De Wkb heeft ook gevolgen voor dossiervorming en dus beheer van informatie. Bouwwerk Informatie Modellen, dan wel Bouw Informatie Management (beide bekend onder de noemer BIM) kunnen daarin een belangrijke rol spelen. BIM kan bijdragen aan het efficiënt gezamenlijk beheren en beheersen van de bouwwerkgegevens.

Dat is een goede reden om u in één bijeenkomst over beide bij te praten. We beginnen met een uitleg over de Wkb met speciale aandacht voor de gevolgen voor infrabedrijven. Aansluitend zal een kwaliteitsborger met ervaring in de infrasector uitleg geven over wat u van de kwaliteitsborger kunt verwachten en wat van u verwacht wordt verwacht. Daarna krijgt u meer inzicht in wat BIM voor u en overige projectbetrokkenen kan betekenen. Behalve de praktische informatie over BIM zal ook worden ingegaan op hoe BIM kan worden ingezet voor de Wkb.

Sprekers

Peter Ligthart, adviseur bouwregelgeving en kwaliteitsmanagement Wendy Roodnat, directeur van Seconed, kwaliteitsborger en TIS
Rik Huisman / Karel Ossewaarde, BIM-adviseurs bij Gebiedsmanagers

Aanmelden

U kunt zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden voor het webinar.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-01-2021 2:00 pm
Einddatum 27-01-2021 4:00 pm
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon Gratis
Deel dit evenement

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05