Login

Aanbestedingscongres

Van ‘moetje’ naar tweesnijdend zwaard
Social return en sociaal ondernemen nu en in de toekomst

Wij hadden u graag op 16 november 2021 willen ontmoeten. Ons Aanbestedingscongres, waar u zich voor had aangemeld, moesten wij helaas annuleren vanwege aangescherpte coronaregels. Nu de beperkingen grotendeels zijn opgeheven, kunnen wij u alsnog verwelkomen en willen wij u als eerste in de gelegenheid stellen om deel te nemen aan onze bijeenkomst.

Het Aanbestedingscongres valt deze keer samen met De week van #BeterAanbesteden en maakt daar deel van uit.

Aanbestedingscentrum Techniek Nederland, Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra en Adviescentrum Aanbestedingen ‘Grond, Wegen en Groen’ zien toe op de correcte en doelmatige toepassing van de aanbestedingsregelgeving en willen net als het Programma Beter Aanbesteden een bijdrage leveren aan het verbeteren van de aanbestedingspraktijk.

Ondernemers zijn voortdurend op zoek naar personeel, terwijl overheden hun best doen zoveel mogelijk mensen carrièrekansen te bieden. De social return verplichting bij aanbestedingen kan een tweesnijdend zwaard zijn dat beide ambities waarmaakt, maar vraagt een doordachte aanpak om succesvol te zijn. Tijdens dit congres krijgt u enkele inspirerende voorbeelden uit de praktijk, maar komen ook de knelpunten van het heden aan bod en de initiatieven om social return beter te doen renderen. Dagvoorzitter Leonie Koops neemt u mee in de sociale schil van aanbesteden en uitvoeren van bouw-, infra- en groenwerken. Hoe gaat het nu, waar liggen de verbeterpunten en wat zijn de contouren van sociaal opdrachtgeverschap en sociaal ondernemen in de toekomst?

Het congres is bedoeld voor opdrachtgevers (aanbestedende diensten), adviseurs, installateurs en (groen)aannemers die betrokken zijn bij aanbestedingen. De nadruk ligt op het uitwisselen van de opgedane ervaringen in de praktijk door aanbesteders en ondernemers.

Programma

13.00 – 13.30 uur        Ontvangst

13.30 – 13.40 uur        Opening door dagvoorzitter Leonie Koops (docent/onderzoeker Leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap TU Delft)

13.40 – 14.10 uur        Hans Bakker (Regiomanager Beter Aanbesteden Bedrijven) praat u bij over het programma Beter Aanbesteden

14.10 – 14.45 uur        Jan-Paul Boutkan (Provincie Overijssel) vertelt hoe een aanbestedende dienst goede resultaten kan boeken met doordacht sociaal beleid

14.45 – 15.15 uur        Jos van Alphen (Aanbestedingsinstituut) en Joost Haest (ACA GWG en Aanbestedingscentrum Techniek Nederland) delen trends en ervaringen in de (sociale) aanbestedingspraktijk

15.15 – 15.45 uur        Pauze

15-45 – 16.20 uur       Claudia van Orden (Hogeschool Windesheim) over beleid en uitvoering van sociale voorwaarden in aanbestedingen

16.20 – 16.55 uur        Inspirerend verhaal over sociaal ondernemen met impact in de groensector

16.55 – 17.00 uur        Afsluiting

17.00 – 18.00 uur        Borrel

Locatie

Hotel Breukelen ligt naast het NS-station Breukelen en beschikt over een ruime parkeerplaats.

Aanmelden

Aanmelden voor het Aanbestedingscongres kan op deze webpagina van Aanmelder.nl.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 29-03-2022
Einddatum 29-03-2022
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon Gratis
Locatie
Hotel Breukelen
Stationsweg 91, Breukelen
Hotel Breukelen
Deel dit evenement

MKB INFRA behartigt de belangen van kleine en middelgrote aannemingsbedrijven werkzaam in de grond- en waterbouw, wegenbouw, civiele techniek, cultuurtechniek, bronbemaling, kunstwerken en geleidings- en markeerwerken. Korte lijnen binnen de vereniging zorgen voor uw rechtstreekse invloed.  

De Smalle Zijde 20a
3903 LP Veenendaal

Postbus 1085
3900 BB Veenendaal

0318 - 54 49 05